Behandelingen

Medische Peeling

Een medische peeling is een veelzijdige huidbehandeling die voor veel verschillende indicaties kan worden ingezet.

Wilt je je huid bijvoorbeeld een oppepper geven? Of zijn er bepaalde elementen waar je je aan stoort, zoals: fijne lijntjes, pigmentvlekjes, acne of littekentjes? Dan is een medische peeling wellicht iets voor jou. Op deze pagina lees je meer over de peelings die wij aanbieden.

Acnetherapie

Behandelen met de medische peeling van Toskani

Medische peelings zijn heel breed inzetbaar. Een ‘peeling’ van de huid is een techniek die is ontwikkeld om ongewenste pigmentveranderingen, rimpels, littekens, acne en onregelmatigheden van de huid te verminderen. Tijdens een peeling (peeling is Engels voor afpellen/vervellen) wordt de huid door een vloeistof oppervlakkig verweekt, waardooer de dode huidcellen loslaten. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor, en wordt gladder en egaler.

Bij Janssen Huidtherapie maken wij gebruik van de medische peelings van Toskani. Toskani is een farmaceutisch laboratorium gesitueerd in Barcelona, Spanje. Ondertussen heeft Toskani al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van de ontwikkeling van medische peelings.

Wat gebeurd er tijdens een medische peeling?

Bij een medische peeling bij een van onze huidtherapeuten begint de behandeling met het reinigen van de huid. Vervolgens wordt de huid door de huidtherapeut ontvet, waardoor de peeling zo effectief mogelijk kan intrekken. Na het onvetten wordt de peeling aangebracht. Het type peeling is afhankelijk van het huidtype, de indicatie en de wensen en behoeften van de patiënt. Zodra de peeling op de huid is aangebracht, kan de huid (afhankelijk van de peeling) gaan prikkelen. Dit is normaal en hoort bij de behandeling. De huidtherapeut houdt de huid te allen tijde in de gaten en brengt afhankelijk van de reactie nog meer laagjes aan of neutraliseert de peeling. Vervolgens wordt nog een verkoelend kompres aangebracht en een huidverzorgende crème om de behandeling af te sluiten.

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

In overleg met uw huidtherapeut wordt gekozen voor een oppervlakkige of middeldiepe peeling. Bij een medische peeling kunnen verschillende huidindicaties worden behandeld:

  • Acne
  • Littekens
  • Fijne lijntjes
  • Rimpels
  • Droge huid
  • Grove poriën
  • Pigmentvlekjes
  • Grauwe en futloze huid

Peelings ondersteunen met huidverzorging voor thuis

Om de peelingbehandelingen te ondersteunen en meer resultaat te boeken, zal de huidtherapeut tijdens de behandeling advies uitbrengen over hoe je de huid thuis het beste kunt verzorgen. Dit advies is voor ieder individu persoonlijk en gebaseerd op jouw huidtype en wensen.

Uitgelicht

Dé Glow behandeling voor deze zomer!

Deze liposomale peeling geeft je huid een boost, waardoor je met een stralende glow de zomer tegemoet kan.

Geschikt voor ieder huidtype, tijdens zwangerschap en in de zomer !

Liposomale peelings, hoe werkt het

Liposomen zijn kapsels die als transportmiddel dienen om de actieve stoffen in de huid te brengen. Dankzij de kleine nanometer grootte kunnen ze bijzonder snel tot in de diepste lagen van de epidermis dringen. Hierdoor is het niet nodig dat de peel hoge percentage zuren bevat, omdat het product is ingekapseld in liposomen. Dit maakt dat de peel veel effectiever is ten opzichte vanandere producten die als voorbehandeling gebruikt kunnen worden. Daarnaast heeft de Liposomatische Peel geen hersteltijd en kan het tot huidtype 6 worden gebruikt. Ze mogen het hele jaar door, dus ook gedurende de zomer!☀️

Voor en na de liposomale peeling

30 minuten na de liposomale peeling

Medische peeling

Tarieven en vergoedingen

Of je in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van jouw zorgverzekering en het door jou verkozen zorgpakket. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van jouw zorgverzekeraar bij twijfel over de vergoeding. Wij kunnen je uiteraard helpen als je er niet uitkomt.

Medische peeling

Voor en na foto’s

Huidadvies voor medische peeling

Vermijd de zon en zonnebank

Gedurende de volledige behandelperiode is het van belang om de zon en zonnebank te vermijden. Doordat de huid kwetsbaarder wordt doordat wij deze peelen, is de kans op pigmentvorming groter.

Niet krabben of trekken

Laat de huid met rust en stimuleer het natuurlijke helingsproces van de huid. Krab gedurende de behandelperiode niet, en blijf van de schilfertjes af (trek deze er niet vanaf). Als de schilfertjes toch vervelend zijn, kunt u deze er voorzichtig af knippen. Niet iedere peeling veroorzaakt veel (zichtbare) schilfertjes.

Draag zonbescherming

Draag gedurende de volledige behandelperiode en minimaal 6 weken na de behandeling een SPF van minimaal factor 30. Dit is om mogelijke pigmentvorming tegen te gaan, door de huid tegen UV-straling te beschermen.

Chat openen
Goedendag
Kunnen wij je ergens mee helpen?