Behandelingen

Elektrische Epilatie

De traditionele, beproefde methode voor verwijdering van overtollige haargroei is elektrische epilatie. Elektrische epilatie is geschikt voor alle haarsoorten en alle huidtypen. Vaak kan overbeharing worden behandeld met een laser, maar in sommige gevallen is elektrische epilatie geschikter.

Elektrische epilatie wordt meestal toegepast bij witte, grijze, rossige en blonde haren of bij restbeharing. Vanwege het tekort aan pigment zijn deze haren niet geschikt voor laserontharing.

Elektrische Epilatie

De behandeling

Elektrische epilatie is een langdurige behandeling ten opzichte van licht en lasertherapie. Dit komt omdat de haartjes stuk voor stuk dienen te worden behandeld. De huidtherapeut laat tijdens de behandeling een miniscuul naaldje het haarzakje (de follikel) in glijden. De naald gaat de huid in via de opening van het haarzakje, er wordt dus geen gaatje geprikt. Zodra de naald in het haarzakje zit, wordt gedurende 5 seconden of langer elektrische stroom door het naaldje geleid. De stroom zorgt ervoor dat de stamcellen in de haarwortel worden vernietigd. De haren zullen op de behandelde plek steeds dunner en zwakker worden, of volledig verdwijnen. Elektrische epilatie wordt vaak ervaren als warm en licht pijnlijk, houd hier rekening mee. Door de stroomsterkte aan te passen, kan de huidtherapeut de behandeling draaglijker maken. De huidtherapeut zal hier tijdens de behandeling ook naar vragen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Elke haar zal een aantal keer behandeld moeten worden om te zorgen voor een definitief resultaat. De haren die dan definitief zijn behandeld, komen ook niet meer terug. Wel kunnen er in de loop van de jaren onder invloed van hormonen of medicatie nieuwe haren ontwikkeld worden. Deze haren kunnen eventueel ook weer worden behandeld met elektrische epilatie.

Hoe maak ik de behandeling zo effectief mogelijk?

Ben je van plan een afspraak te maken voor elektrische epilatie, zorg er dan voor dat je de voor- en nazorgadviezen goed naleeft. De effectiviteit van de behandeling kan worden verhoogd door een goede samenwerking tussen de huidtherapeut en de patiënt.

Elektrische epilatie

Tarieven en vergoedingen

Of je in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekering, het door jou verkozen zorgpakket en de locatie van de overbeharing. Elektrische epilatie valt over het algemeen onder het aanvullende pakket bij de zorgverzekeraar. Let wel op: je bent zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van jouw zorgverzekeraar bij twijfel over de vergoeding. Wij kunnen je uiteraard helpen als je er niet uitkomt.

Elektrische epilatie

Huidadvies voor elektrische epilatie

Stop met ontharen middels epilatie

Stop met epileren, harsen en de touwtjesmethode gedurende de volledige behandelperiode én 4 weken voor uw eerste behandeling. Dit is heel belangrijk om de haren in de juiste haargroeifase te krijgen gedurende de behandeling, en heeft invloed op de effectiviteit. 

Lengte haartjes minimaal 4 milimeter

Zorg ervoor dat gedurende de behandeling de haartjes rond de 4 milimeter zijn en niet korter. De huidtherapeut dient de haren goed te kunnen zien tijdens de behandelingen.

Huidreacties na de behandeling

Na de behandeling kan de huid er rood uitzien en warm aanvoelen. Voel je vrij om thuis nog even na te koelen. In zeldzame gevallen kan een korstje of blauwe plek op het behandelde gebied ontstaan.

Medische geschiedenis

Jouw medische geschiedenis is belangrijk om te kijken welke elektrische epilatiemethode het beste bij je situatie past. Geef de huidtherapeut tijdens het intakegesprek een overzicht van je medicijngebruik, allergieën en medische ingrepen.

Chat openen
Goedendag
Kunnen wij je ergens mee helpen?