Leer ons kennen

Janssen Huidtherapie

In 2001 begon de praktijk als voornamelijk medisch-georiënteerd vooral gericht op oedeem.

In de loop der jaren heeft de praktijk zich enorm ontwikkeld.  De visie ‘persoonlijke benadering staat bovenaan’ is altijd behouden  gebleven.

De behandelingen die wij nu aanbieden zijn zowel medisch als cosmedisch. Op deze manier kunnen we nóg meer mensen helpen met het voorkomen en genezen van huidaandoeningen van: acne, ongewenste overbeharing en hyperpigmentatie tot anti-age en verbeteren van de huidstructuur.

Verder spreken wij ook allen uit ervaring, want alle ‘Janssen Meisjes’ hebben een huidklacht als acne, eczeem, allergie of rosacea doorgemaakt.

Over ons team

Ontmoet onze huidtherapeuten

Onze therapeuten zijn HBO-gediplomeerd en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Verder is de opleiding tot huidtherapeut wettelijk erkend en opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34).

Mariska Janssen

Eigenaresse

Huidtherapeut

oedeemtherapeut

eczeemconsulente

 

“Ik ben in 1999 afgestudeerd als Huid-en Oedeemtherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. Ik ben getrouwd, heb een prachtige zoon en woon in een klein dorpje in de buurt van Spijkenisse.

Vanwege diverse allergieën waaronder ook contactallergie heb ik jaren getobd met mijn huid. 

Mijn studie Huid-en Oedeemtherapie hielp mij enorm om de juiste keuze qua producten te maken en op de juiste manier met mijn huid om te gaan.

Omdat ik uit ervaring spreek heeft dit grote invloed gehad op mijn eigen praktijk en de adviezen die ik mijn patiënten geef.  Ik adviseer alleen producten die mijn huid ook goed verdraagt en behandelingen die ik zelf heb ervaren.

Het allermooiste van mijn vak? Ongeacht of het nu om oedeem gaat of om acne, maar iemand echt kunnen helpen en de zin van de onzin kunnen scheiden. 

Mensen hebben vaak al zoveel geprobeerd  en zo lang klachten gehad voor ze bij ons komen, jammer gewoon van al de energie, tijd en geld.   Geweldig om dan samen met diegene wél resultaat te bereiken!

Ga jij samen met mij aan de slag? Dan laat ik je zien dat wij samen het beste uit jou behandeling kunnen halen en jouw (huid)doelen kunnen bereiken!”

 

 

 Sabine Huyskens

Huidtherapeut

oedeemtherapeut

“Ik werk nu ruim 7 jaar bij Janssen Huidtherapie en met veel plezier!

Vanwege acne ben ik, inmiddels lang geleden, onder behandeling geweest bij Mariska.

Het vakgebied  boeide mij zo dat ik de opleiding Huid-en Oedeemtherapie ben gaan volgen. Gelukkig ben ik voor mijn stage weer bij Mariska terecht gekomen en uiteindelijk ben ik niet meer weggegaan…

Ik vind de verscheidenheid van het vak erg leuk, en mijn grote passie is de holistische aanpak bij huidproblemen.

Ik vind het fascinerend dat we middels leefstijl (denk aan voeding, stressmanagement enz.) een positieve invloed op een huidprobleem kunnen hebben.

Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen een behandeling of een creme. Juist de totale aanpak en kennis hierover kan iemand blijvend resultaat  bieden!

Gaan we samen jouw droomhuid werkelijkheid maken?”

Lisa Krassenburg

Huidtherapeut

oedeemtherapeut

eczeemconsulente

“Ik werk nu bijna 2 jaar bij Janssen Huidtherapie en heb het hier enorm naar mijn zin!

Het werken met mensen heb ik altijd al leuk gevonden, vandaar dat ik tijdens mijn opleiding werkzaam ben geweest in de zorg.

Mijn interesse voor de huid en alles wat hierbij komt kijken is altijd al aanwezig geweest. 

Ik heb namelijk zelf al lang last van eczeem en wilde mensen met huidklachten echt kunnen helpen. 

Ik heb in 2022 samen met Mariska de post-HBO opleiding tot eczeemconsulente gevolgd om zo specifiek ook mensen met eczeem te kunnen helpen met uitgebreide uitleg en praktische tips.

De afwisseling binnen het vak en onze praktijk vind ik erg leuk. Geen dag is hetzelfde! 

Ben jij klaar om het traject met mij aan te gaan? Dan hoop ik je snel te zien!

Wendy Borghouts

Praktijkassistente

 

“Ik ben al ruim 8 jaar de praktijkassistente van Janssen Huidtherapie.

Ik ben getrouwd en heb 2 fantastisch leuke kinderen die met 1 been al in hun volwassen leven staan. Wat ik geweldig vind aan mijn werk? Voornaamste het persoonlijke contact met onze patiënten.

Sinds mijn schooljaren heb ik altijd in een dienstverlenende sector gewerkt. Hoe fijn is het om een luisterend oor te bieden, soms met een lach of een traan en dan weer serieus over facturen of zorgverzekeraars. Dit afgewisseld met het administratieve deel van mijn werk, maakt dat ik iedere dag met plezier aan het werk ga.

Ik sta voor jou klaar, zowel telefonisch, per mail als aan de balie! Ik hoop je snel te mogen verwelkomen!” 

    Larissa van Winden

 HUIDTHERAPEUT

OEDEEMTHERAPEUT

MINERALOGIE SPECIALISTE

 

 “Ongeveer 10 jaar geleden ben ik begonnen met de cosmetische kant van het vak, namelijk als schoonheidsspecialiste.

Al snel wilde ik mijzelf ook op medisch vlak specialiseren en ben ik de opleiding Huidtherapie gaan doen. Tijdens de opleiding Huidtherapie heb ik veel ervaring op gedaan onder andere  bij  Janssen Huidtherapie.  Ik heb hier namelijk in 2021 in drie maanden mijn afstudeerstage afgerond. Daarna ben ik niet meer weggegaan …

­­­­Sinds 2022 ben ik officieel  in dienst van de praktijk en hebben wij een leuk en specialistisch team gecreëerd met elkaar. Ik denk graag mee met mijn patiënten en het geeft me enorm veel voldoening om optimaal resultaat te behalen bij oedeem tot aan acne.

Wil jij ook een persoonlijk plan met mij samenstellen? Maak dan een afspraak, dan zie ik je snel!”

Ontmoet onze partners

Als huidtherapeuten werken wij nauw samen met onderstaande specialisten, om de beste zorg voor onze patiënten te garanderen.

Samantha Verheij

Bovenhuids Schoonheidsinstituut

Schoonheidsspecialiste

MEDISCH pedicure

Monique van Ginkel

Human Health Care
Aanmeten Elastische kousen

 

Nynke van Dongen

Human Health Care
Aanmeten Elastische Kousen

 

Denise Klouwens

Brainculair 

Orthomoleculair therapeut 

Anita Schimmel, Anneke Geitenbeek en Mariëtte Jilderda

Bratelle
Bratelle comressie bh

over ons vak

Meer over huid en oedeemtherapie

De huidtherapeut is dé paramedicus voor de zorg van ons grootste orgaan: de huid. Bijna 2 miljoen mensen in Nederland hebben een huidaandoening en worden hiermee belemmerd in hun dagelijkse doen. De huidtherapeut vervult voor deze mensen een belangrijke rol in het leren voorkomen, omgaan met en adequaat behandelen van huidproblemen.

Mogelijke problemen die voortkomen uit huidaandoeningen zijn huidverkleuringen, pijn, jeuk, bewegingsbeperkingen en lichamelijke handicaps of psychische klachten. Behandeling van huidproblemen wordt dan ook vaak integraal ingezet in een multidisciplinaire samenwerking met o.a. de huisarts, dermatoloog, plastisch chirurg, oncoloog, psycholoog en andere (para)medici.

Chat openen
Goedendag
Kunnen wij je ergens mee helpen?