Huidprobleem

Roodheid

Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van zichtbare roodheid in het gelaat of op het lichaam. In de meeste gevallen worden deze als cosmetisch storend ervaren en geven de vaatjes geen medische klachten.

Op deze pagina staat meer informatie over de varianten van roodheid (zoals couperose, spider naevi), de mogelijke oorzaken en gevolgen van roodheid en met tot slot de behandelmogelijkheden.

Roodheid

De varianten van roodheid

Roodheid kan zich op verschillende manieren uiten, en zijn als verschillende huidaandoeningen te onderscheiden.

De meest bekende vormen van roodheid zijn:

  • Couperose
  • Rosacea
  • Diffuse roodheid
  • Spider naevi
  • Dunne vaatjes in de benen
  • Cherry angiomen (kersenwratjes)
  • Wijnvlekken

De mogelijke oorzaken van roodheid

Roodheid kan onder andere door een verhoogde doorbloeding ontstaan, waardoor de bloedvaten zich gaan uitzetten en de huid daardoor rood kleurt. De roodheid kan tijdelijk zijn of voortdurend blijven bestaan. Vooral in het laatste geval kan de roodheid als storend worden ervaren. Factoren zoals onderliggende vaatafwijkingen, chronische ontstekingsreacties en een gevoelige huid dienen te worden aangepakt, om de roodheid te kunnen behandelen. 

Gevolgen van roodheid op de huid

Roodheid wordt vaak als onprettig ervaren. Het kan bijvoorbeeld trekkerig aanvoelen, maar ook zorgen voor pijn, schilfering en zelfs ontstekingen. Bij de aandoening rosacea worden deze symptomen vaak gezien. 

Behandelmogelijkheden roodheid

Afhankelijk van de oorzaak, de klachten en de wensen van de patiënt stelt Janssen Huidtherapie een persoonlijk behandelplan op. Behandelingen die wij aanbieden zijn onder andere: licht- en lasertherapie, microneedling en medische peelings.

Chat openen
Goedendag
Kunnen wij je ergens mee helpen?