Behandelingen

Microneedling

Bij microneedling (ofwel Collageen Inductie Therapie) worden zeer fijne naaldjes gebruikt om de lederhuid licht te beschadigen. Het lichaam gaat alles wat beschadigd is direct repareren. Dat is ons natuurlijk overlevingsmechanisme waar we bij microneedling handig gebruik van maken.

Microneedling is veelzijdig inzetbaar voor indicaties zoals algehele huidverbetering, rimpels, huidverslapping, acne littekens, striae (striemen) en grove poriën.

Microneedling

Microneedling, ook wel collageen inductie therapie

Bij microneedling (ofwel Collageen Inductie Therapie) worden zeer fijne naaldjes gebruikt om de lederhuid licht te beschadigen. Het lichaam gaat alles wat beschadigd is direct repareren. Dat is ons natuurlijk overlevingsmechanisme waar we bij microneedling handig gebruik van maken. Dat betekent dat de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine extra wordt gestimuleerd om nieuw weefsel te maken. Hierdoor wordt de huid sterker, soepeler, egaler van kleur en dikker.

Doordat we de ‘schade” gecontroleerd aanbrengen en werken met de juiste stoffen om het herstel te bevorderen, ontstaat er na een aantal malen behandelen een enorme verbetering in huidkleur en structuur, Door middel van microneedling kunnen ook de vastzittende bindweefselstrengetjes van een litteken worden losgemaakt. Dit kan een sterke verbetering geven van een litteken en op deze wijze zorgen voor vermindering van diverse klachten als pijn of bewegingsbeperking. De bovenste huidlaag wordt niet beschadigd, terwijl in de diepere lagen een actieve celdeling plaatsvindt om de huid te herstellen.

Indicaties voor microneedling

 • Algehele huidverbetering
 • Fijne lijntjes
 • Rimpels
 • Huidverslapping
 • Diverse pigmentatie problemen (melasma, hyperpigmentatie)
 • Grove huidstructuur / vergrote poriën
 • Hypertrofische en hypotrofische littekens
 • Acne littekens
 • Brandwonden
 • Striae (stretchmarks)
 • Zonbeschadigde huid

De behandeling

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid goed gereinigd. Naar behoefte van de huid wordt een neutrale tussenstof, hyaluronzuur of een liposomale peeling op de huid aangebracht, waarna de microneedling behandeling begint.

Tijdens de behandeling

De microneedling pen bestaat uit steriele, verticaal vibrerende naaldjes, welke kleine kanaaltjes in de huid maken. De vibrerende naaldjes hebben een instelbare diepte, dit maakt mogelijk dat de behandeling aangepast wordt aan de behoefte en wens van de patiënt. De pen wordt in banen gelijkmatig horizontaal, verticaal en schuin over de huid bewogen om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen.  Tijdens de behandeling voel je een vibrerende prikkeling tot licht scherp gevoel op de huid en wordt doorgaans goed verdragen. Alleen bij het behandelen van diepe littekens kan de behandeling heel kort als echt pijnlijk worden ervaren.  Wij geven uiteraard tijdens de behandeling duidelijk aan op welk moment dit is. Afhankelijk van de grootte van het behandelgebied, duurt een behandeling ongeveer 20 tot 30 minuten.

Na de behandeling

Afhankelijk van de behandeldiepte en het huidtype zal de huid er roze/rood uit gaan zien en gevoelig zijn. Bij sommige huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanblijven, terwijl bij andere huidtypen de roodheid na enkele uren verdwijnt. Het is belangrijk om de huid nog zes weken na de laatste behandeling extra goed te beschermen met SPF. 

Ook na de behandeling blijft het herstelproces van de huid op gang, en kan tot wel maanden nog doorwerken in de huid. Na gemiddeld twee tot vier weken zijn de huidverbeteringen geleidelijk zichtbaar. Na acht weken zijn de resultaten duidelijk zichtbaar.

Behandelfrequentie

Een optimaal resultaat behaal je door deze behandeling in kuurverband te ondergaan. Het aantal te volgen behandelingen hangt af van de huidconditie, behandelindicatie en de leeftijd. Gemiddeld zijn er vier tot zes behandelingen nodig om het optimale resultaat te bereiken. Een blijvend resultaat behaal je met onderhoudsbehandelingen. De frequentie varieert van vier tot twaalf weken tussen twee behandelingen.

Microneedling

Tarieven en vergoedingen

Of je in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekering, het door jou verkozen zorgpakket en de indicatie. Let wel op: je bent zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van jouw zorgverzekeraar bij twijfel over de vergoeding. Wij kunnen je uiteraard helpen als je er niet uitkomt.

Microneedling

Voor en na foto’s

Huidadvies voor microneedling

Huidbehandeling

Kom langs bij de huidtherapeut voor een intakegesprek. Bij microneedling kijken we altijd naar het complete plaatje, zodat we de oorzaak kunnen aanpakken. Vervolgens stellen we na het intakegesprek een persoonlijk behandeltraject samen, passend bij jouw huidtype. Daarna gaan we samen aan de slag om jouw huidklachten te verminderen.

Vermijd de zon en zonnebank

Gedurende de volledige behandelperiode is het van belang om de zon en zonnebank te vermijden. Doordat de huid kwetsbaarder wordt doordat wij deze microneedlen, is de kans op pigmentvorming groter.

Draag zonbescherming

Draag gedurende de volledige behandelperiode en minimaal 6 weken na de behandeling een SPF van minimaal factor 30. Dit is om mogelijke pigmentvorming tegen te gaan, door de huid tegen UV-straling te beschermen.

Niet krabben of trekken

Laat de huid met rust en stimuleer het natuurlijke helingsproces van de huid. Krab gedurende de behandelperiode niet, en blijf van de mogelijk gevormde korstjes af (trek deze er niet vanaf). 

Chat openen
Goedendag
Kunnen wij je ergens mee helpen?