Behandelingen | nieuw sinds 2022

Huidanalyse

Een gezonde en sterke huid behaal je voor het grootste deel door dagelijks de juiste huidproducten te gebruiken passend bij jouw huidtype en persoonlijke situatie. Aanvullende (onderhouds) behandelingen bij de huidtherapeut kunnen de huidproducten verder ondersteunen. Jouw huid heeft hier niet alleen op kort termijn baat bij, maar ook op lang termijn.

Middels een huidanalyse met de Observ 520X en deskundige kennis helpen onze HBO-gediplomeerde huidtherapeuten je aan een goede start met een persoonlijk huidverbeteringstraject. Kom langs en begin met het aanpakken van de gezondheid van jouw huid.

Huidanalyse

Waarom een huidanalyse overwegen?

De huid verandert naar mate je ouder wordt. Dit komt door verschillende redenen, zoals het vertragen van het vernieuwingsproces van de huidcellen en de zogenoemde ‘levenservaring’ die jouw huid opdoet gedurende de jaren.

Huidproblemen kunnen worden veroorzaakt door intrinsieke en extrinsieke factoren. Genetische aanleg is een voorbeeld van een intrinsieke factor. Deze zijn ook wel intern bepaald, zoals het krijgen van acne als beide ouders acne hebben gehad. Terwijl huidproblemen als de zon(nebank), luchtvervuiling en het gebruik van (irriterende) huidproducten die niet bij jouw huidtype passen voorbeelden zijn van extrinsieke factoren (factoren van buitenaf).

Tijdens de huidanalyse brengen onze huidtherapeuten deze intrinsieke en extrinsieke factoren visueel in kaart middels de Observ 520X. De Observ 520X is in staat om alle huidkenmerken in beeld te brengen, inclusief de diepere huidlagen. In de diepere huidlagen zijn mogelijke huidproblemen verborgen die zich pas op een later moment manifesteren. Zodra de huidkenmerken volledig in kaart zijn gebracht, kunnen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan en productadvies voor je samenstellen gebaseerd op feitelijke informatie. Dit maakt het makkelijker én effectiever om jouw huiddoelen te behalen.

We plaatsen jouw hoofd in de Observ 520x met een donkere afsluitende kap, om optimaal gebruik te maken van de 8 verschillende lichtmodi.

Zodra de meting is vastgelegd, neemt de behandelend huidtherapeut de resultaten met je door. Vervolgens kan een persoonlijk huidtraject worden samengesteld.

De werking van de Observ 520X huidanalyse

Bij Janssen Huidtherapie wordt de Observ 520X ingezet om feitelijke informatie te verkrijgen over jouw huidconditie. Op deze manier kan beter worden ingespeeld op 1) welke huidproducten goed bij je passen en 2) welke behandelingen jouw huidverbeteringstraject kunnen ondersteunen.

Voor de huidanalyse
Voordat de huidanalyse begint is het van belang dat je met een schone huid naar de praktijk komt. Een schone huid is een huid die gereinigd is met water en zeep/een milde reiniger. Hierna is het belangrijk dat er geen crème wordt aangebracht, alleen reinigen is voldoende. Mocht het reinigen niet mogelijk zijn, dan reinigt de behandelend huidtherapeut de huid voorafgaand aan de analyse. 

Tijdens de meting en het behandeltraject
De Observ 520X heeft 8 verschillende lichtmodi. Deze modi lichten ieder andere aspecten van de huid uit. Op deze manier worden de (verborgen) huidindicaties zoals pigmentatie, roodheid, schimmels, structuur van de huid, verlies van elasticiteit, overmatige talgproductie en vermindering van hydratatie tijdens de meting inzichtelijk gemaakt.

Aanvullend wordt de Observ 520X ingezet om tijdens het behandelproces evaluatiemomenten vast te leggen. Op deze manier kun je zelf waarnemen hoe jouw huidverbeteringstraject verloopt. 

Na de meting en het behandeltraject
Zodra je je huiddoelen hebt behaald zal nog eenmalig een huidanalyse plaatsvinden met de Observ 520X. Eveneens wordt er een advies uitgebracht door onze huidtherapeuten betreffende mogelijke onderhoudsbehandelingen in de toekomst om het resultaat te behouden. Ook na het behalen van de huiddoelen is het van belang goed voor jouw huid te blijven zorgen. 

De 8 verschillende lichtmodi die de Observ 520X kan vastleggen. Van links naar rechts: textuur, cross gepolariseerd, parallel gepolariseerd, daglicht, UV-licht, woods, roodheid, pigment.

Jouw persoonlijke huidverbeteringstraject op basis van feiten

Zodra de meting van de Observ 520X heeft plaatsgevonden, brengt de behandelend huidtherapeut een advies uit over welke huidproducten goed bij je passen en welke behandelingen jouw huidverbeteringstraject verder kunnen ondersteunen.

Huidproducten
Om goed van start te gaan zijn huidproducten passend bij jouw huidtype en indicatie van belang. Het is mogelijk dat de huidverzorging die je nu gebruikt niet past bij jouw situatie, waardoor huidproblemen verergeren (extrinsieke invloeden). De huidtherapeut zal de meetgegevens van de huidanalyse gebruiken om te kijken welke ingrediënten en producten bij jou van toepassing zijn. Vervolgens zal de huidtherapeut een huidverzorgingsroutine samenstellen, aansluitend bij jouw wensen en behoeften, zodat je thuis direct aan de slag kunt gaan. 

Ondersteunende huidbehandelingen
Het huidverbeteringstraject kan verder worden ondersteund door ondersteunende huidbehandelingen. De juiste huidverzorging doet al een hele hoop, maar door onderhoudsbehandelingen met regelmaat in te zetten zal de effectiviteit van de behandeldoelen verder toenemen. 

Is een huidverbeteringstraject iets voor mij?

Al ben je een bestaande patiënt van ons of een nieuwe patiënt, onze huidtherapeuten denken maar al te graag met je mee over hoe je de gezondheid van jouw huid kunt verbeteren en onderhouden. 

Huidverbeteringstraject starten
Hopelijk heb je op deze pagina een goed idee gekregen over de factoren (intrinsiek en extrinsiek) die de gezondheid van je huid kunnen beïnvloeden, en dat de mogelijkheid bestaat deze factoren positief te beïnvloeden samen met onze huidtherapeuten. Bij Janssen Huidtherapie zijn wij gespecialiseerd in het samenstellen van een persoonlijk huidverbeteringstraject inclusief huidanalyse, product- en behandeladviezen voor verschillende huidtypen en indicaties. Zou je graag de uitdaging met ons aan willen gaan? Neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak voor een op maat gemaakt aanbod. 

Uitgelicht

Starterpakket voor acne, pigment en roodheid

Maak vandaag nog een afspraak om jouw huidprobleem aan te pakken en van start te gaan met het verbeteren van jouw huidconditie. De behandelend huidtherapeut zal je meer informatie en adviezen geven over de gezondheid van jouw huid op basis van de persoonlijke huidanalyse.

Vervolgens zal de huidtherapeut direct starten met uw huidverbeteringstraject door je huid na de analyse uit te reinigen (waar nodig) en de liposomale peeling toe te passen. Ook krijg je uitleg over het gebruik van de huidproducten, zodat je deze gelijk thuis kunt toepassen.

Bekijk de onderstaande tabel voor een overzicht van het starterpakket. Het pakket is declareerbaar voor mensen met acne en een aanvullende zorgverzekering.

Starterpakket met 20% korting

Intake t.w.v. € 35,00
Observ 520X huidanalyse met uitgebreid behandelplan t.w.v. € 40,00
Reinigende behandeling met liposomale peeling t.w.v. € 55,00
Huidverzorgingsproduct als basis om de huidbarrière te versterken en herstellen:
Meditopics vetvrije huidreiniger
t.w.v. € 16,95
Huidverzorgingsproduct als basis om de huidbarrière te versterken en herstellen:
Meditopics provitamine crème
t.w.v. € 34,95
Totaal incl. 20% korting van € 181,90
nu voor € 145,50

Huidanalyse

Tarieven en vergoedingen

Of je in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van jouw zorgverzekering en het door jou verkozen zorgpakket. Let wel op: je bent zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van jouw zorgverzekeraar bij twijfel over de vergoeding. Wij kunnen je uiteraard helpen als je er niet uitkomt.

Huidanalyse

Huidadvies voor de huidanalyse

Kom langs met een gereinigde, schone huid

Voordat de huidanalyse begint is het van belang dat je met een schone huid naar de praktijk komt. Een schone huid is een huid die gereinigd is met water en zeep/een milde reiniger. Hierna is het belangrijk dat er geen crème wordt aangebracht. Alleen reinigen is voldoende. Mocht het reinigen niet mogelijk zijn, dan reinigt de behandelend huidtherapeut de huid voorafgaand aan de analyse.

Huidproducten, hoe te gebruiken?

Zorg ervoor dat je goed bent geïnformeerd over de huidproducten en het gebruik. De behandelend huidtherapeut zal je hier meer informatie over meegeven. Mocht je van te voren vragen hebben, kun je deze opschrijven en meenemen naar jouw afspraak. Dan neemt de huidtherapeut deze met je door.

Huidbehandelingen

Mocht je in aanmerking komen voor aanvullende huidbehandelingen in jouw huidtraject, dan zal de huidtherapeut tijdens de afspraak een informed consentformulier meenemen. Hier staat aanvullende informatie in over hoe de behandeling in zijn werking gaat en waar je rekening mee dient te houden.

Chat openen
Goedendag
Kunnen wij je ergens mee helpen?