Behandelingen

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een wetenschappelijk bewezen vrijwel pijnloze intensieve behandeling voor mensen met onder andere oedeem, verstrakkingen van de huid en/of het bindweefsel en cellulitis.

De behandeling bevordert de doorbloeding van de huid, stimuleert de afvoer van lymfevocht en vetcellen en verzacht verhard (litteken)weefsel.

Bindweefselmassage

De behandeling

De intensieve bindweefselmassage gebeurt manueel (met de handen), met een speciaal apparaat of met cupping cups. Hierdoor worden de huid, de onderhuid en het onderliggende bindweefsel stevig maar pijnloos gemasseerd. Het is een soort huidgymnastiek die de structuur van het bindweefsel verbetert, de doorbloeding bevordert en de afvoer van lymfevocht en daarmee afvalstoffen stimuleert. Het zet een natuurlijk proces in gang waarbij vetophopingen worden afgebroken en de huid gezond en sterk wordt.

Resultaat

Vet- en vochtophopingen nemen af en de bindweefselstructuur verbetert. De vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt gestimuleerd waardoor de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder wordt.

Indicaties

De bindweefselmassage kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet. Cosmetische indicaties zijn onder andere vastzittende vetophopingen (panniculose), verstevigen van de huid (na afvallen of zwangerschap), het verbeteren van het shilhouet en verminderen van zwangerschapsstriemen. Medische indicaties zijn pijn aan spieren en gewrichten, littekens door trauma, lipoedeem, bestraalde huid, brandwonden, oedeem en fibrose.

Bindweefselmassage bij medische indicaties is vaak een combinatie van meerdere behandelvormen en valt qua vergoeding dan onder integrale oedeemtherapie of littekentherapie. Tijdens het intakegesprek met een van onze therapeuten wordt er gekeken welke methode voor jou het meest geschikt is.

Bindweefselmassage

Tarieven en vergoedingen

Of je in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van jouw zorgverzekering en het door jou verkozen zorgpakket. Bindweefselmassage bij medische indicaties is vaak een combinatie van meerdere behandelvormen en valt qua vergoeding onder integrale oedeemtherapie of littekentherapie.

Let wel op: je bent zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van jouw zorgverzekeraar bij twijfel over de vergoeding. Wij kunnen je uiteraard helpen als je er niet uitkomt.

Bindweefselmassage

Adviezen bindweefselmassage

Draag comfortabele kleding

Kom naar de afspraak in comfortabele, loszittende kleding. Op deze manier kunnen onze huidtherapeuten je zo goed mogelijk masseren.

Drink voldoende water voor en na de behandeling

Met het doel de afvoer van afvalstoffen te stimuleren, is het belangrijk om voldoende water te drinken zowel voor als na de behandeling.

Rood en beurs na de behandeling

Nadat de bindweefselmassage heeft plaatsgevonden kan de huid wat beurs aanvoelen en er rood uitzien. De roodheid trekt na de behandeling vanzelf weg, en het beurse gevoel kan 1-2 dagen duren.

Chat openen
Goedendag
Kunnen wij je ergens mee helpen?