Behandelingen

Huidoneffenheden verwijderen

Heb je huidskleurige bultjes of bultjes met pigment, steelwratjes (fibromen), verruca seborrhoica (ouderdomswratten) of cherry angioma (kersenwratjes)?

Maak een afspraak met de huidtherapeut. Onze huidtherapeuten kunnen deze huidoneffenheden verwijderen middels coagulatie, cauterisatie of curretage. 

Huidoneffenheden verwijderen

Behandelen van huidoneffenheden

Er zijn verschillende vormen van huidoneffenheden, zoals fibromen (steelwratjes of bindweefselwratjes), verruca seborrhoica (ouderdomswratten, veel verschillende vormen), dermatosis papulosa nigra (kleine bruine of zwarte huidbultjes die voornamelijk voorkomen bij een donker gepigmenteerde huid, gelokaliseerd op de wangen, voorhoofd, nek, hals rug of borst) en cherry angiomen (kersenwratjes). Deze huidoneffenheden kunnen worden behandeld middels coagulatie en cauterisatie.

Cauterisatie

Voor cauterisatie maken wij gebruik van een cauteerstift. Deze cauteerstift is uitermate geschikt voor behandeling van plattere fibromen zoals de ouderdomswrat en steelwratten. De fibromen worden door middel van een door gelijkstroom super verhitte gloeidraad of stift weggebrand. In geval van ouderdomswratten kan er afhankelijk van de grootte een tweede behandeling noodzakelijk zijn. Deze vindt vaak 5 weken na de eerste plaats.

Coagulatie

Een naaldje wordt enkele milimeters in het plekje ingebracht en er wordt kortdurend stroom gegeven. De eiwitten in het plekje worden hierdoor verhit en zetten uit (coaguleren). De eiwitten blokkeren nu de doorgang van het met de onderliggende bloedtoevoer. Het plekje krijgt geen bloed meer en zal door het lichaam worden afgestoten.

  Curretage 

  Bij curetteren wordt er een plekje op de huid verwijderd middels een schraapmethode. Het te behandelen plekje zal worden verdoofd met een koelspray alvorens het wordt verwijderd. Deze behandeling is geschikt voor de kleinere ouderdomswratten en huidoneffenheden. De behandeling is vrijwel pijnloos.

   Huidoneffenheden verwijderen

   Tarieven en vergoedingen

   Of je in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van jouw zorgverzekering en het door jou verkozen zorgpakket. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van jouw zorgverzekeraar bij twijfel over de vergoeding. Wij kunnen je uiteraard helpen als je er niet uitkomt.

   Huidoneffenheden verwijderen

   Huidadviezen verwijderen huidoneffenheden

   Blijf van de korstjes af

   Direct na de behandeling ontstaat er roodheid in het behandelde gebied. De behandelde plek kan donkerder van kleur worden en er kan een korstje ontstaan. Dit korstje moet je goed invetten om het genezingsproces te bevorderen. Het is belangrijk om van de korstjes af te blijven en niet te pulken of te krabben, zodat de huid zichzelf rustig kan herstellen. Onder het korstje wordt nieuwe huid aangemaakt en dit heeft tijd nodig. Het korstje valt er vanzelf af na ongeveer 1 tot 2 weken. Na 4-5 weken is het behandelde gebied volledig genezen

   Vermijd zonlicht en de zonnebank

   Vermijd zonlicht zoveel mogelijk op het behandelde gebied en gebruik een zonnebescherming met factor 30-50 gedurende minimaal 2 weken na de behandeling. Wij kunnen je adviseren over het meest geschikte product voor jouw huid.

   Probeer niet te roken

   Roken vertraagt namelijk de wondgenezing, waardoor het langer duurt voordat het korstje op de huid herstelt.

   Camouflage

   Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden. Wij kunnen je in de praktijk advies geven over deze producten.

   Chat openen
   Goedendag
   Kunnen wij je ergens mee helpen?