Behandelingen

Licht en laserontharing

Teveel beharing of beharing op ongewenste plekken is voor steeds meer mensen een groot ongemak. Wij kunnen je helpen om de ongewenste beharing aanzienlijk te reduceren door middel van licht en laserontharing.

Licht en laserontharing

Behandelen van overbeharing

Ons IPL apparaat kan haar verwijderen en vernietigt de haarzakjes, zodat er geen nieuw haar meer zal groeien. Wij maken gebruik van het meest effectieve en veelzijdige systeem op het gebied van laser en IPL behandelingen: het Ellipse Nordlys systeem. Dit systeem is dusdanig ontwikkeld, dat het ook zeer geschikt is voor ontharen van donkere huidtypes.

De Laser/IPL maakt gebruik van veilig, zichtbaar licht dat uit een flitslamp komt en waarmee ongewenst haar overal op het lichaam gereduceerd kan worden. Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zijn de haren dunner en minder stug.

Langdurige reductie van haargroei

De behandeling geeft bij 90% van de patiënten een langdurige reductie van de haargroei. Al zullen de meeste behandelde haren niet meer terugkomen, het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden of donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit proces kan onafhankelijk van de laserbehandeling optreden, door bijvoorbeeld hormonale invloed of medicijngebruik. Hierdoor zijn onderhoudsbehandelingen daarom vaak gewenst.

Verbetering kwaliteit van de huid

Het ontharen van de huid door middel van de IPL-behandeling heeft als positieve bijwerking dat de kwaliteit van de huid vaak verbetert. Al onze huidbehandelingen stimuleren de bloedsomloop en de aanmaak van collageen. Hierdoor worden niet alleen de haren verwijderd, maar kan de huid ook een verjonging ondergaan.

Licht en laserontharing

Tarieven en vergoedingen

Of je in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van jouw zorgverzekering en het door jou verkozen zorgpakket. Licht of laserontharing valt over het algemeen onder het aanvullende pakket bij de zorgverzekeraar. Let wel op: je bent zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van jouw zorgverzekeraar bij twijfel over de vergoeding. Wij kunnen je uiteraard helpen als je er niet uitkomt.

Licht en laserontharing

Huidadvies voor licht en lasertherapie

Vermijden zon en zonnebank

Voor iedere IPL en laserbehandeling is het ontzettend belangrijk om zonblootstelling te vermijden. Vermijd de zon en de zonnebank gedurende 4 tot 6 weken voor en 4 tot 6 weken na de behandeling. Als de huid te veel gebruind is door de zon, kan het zijn dat de afspraak niet door kan gaan in verband met complicaties zoals pigmentverschuivingen. Tevens kan het ook de effectiviteit van de behandeling negatief beïnvloeden.

Gebruik geen huidproducten voor de behandeling

Kom je langs voor jouw afspraak? Gebruik dan geen huidproducten zoals crème of deodorant. Zorg ervoor dat de huid goed is gereinigd.

Stop met harsen, epileren of andere vormen van ontharen

Stop vier weken voor de behandeling met harsen, epileren of andere vormen van ontharing. De haren mogen tussen de behandelingen door wel kort geknipt of geschoren worden. Als de haren middels epilatie zijn verwijderd heeft de behandeling geen toegevoegde waarde. De aanwezigheid van de haar in de haarwortel is een vereiste voor de effectiviteit van de behandeling.

Chat openen
Goedendag
Kunnen wij je ergens mee helpen?