Behandelingen
Licht en lasertherapie
Lichttherapie (ook wel: Intense Pulsed Light – IPL) en lasertherapie is inzetbaar voor een groot scala aan huidaandoeningen zoals overbeharing, pigmentvlekken, vasculaire aandoeningen (bloedvaten), huidverbetering en verwijderen van ongewenste huidleasies zoals ouderdomswratten of moedervlekken.
Afhankelijk van het huidtype en het doel, bepaalt de huidtherapeut of licht of laser het meest geschikt is.
Wij werken met de nieuwste technieken op het gebied van licht- en lasertherapie: Nordlys Ellipse en Clarity 2.
Licht en lasertherapie
Behandelen met de nieuwste innovaties op licht- en lasergebied
Bij Janssen Huidtherapie maken wij gebruik van het Ellipse Nordlys systeem en de Clarity 2. De Nordlys is het meest veelzijdige platform ooit gemaakt voor zowel IPL als laserbehandelingen. In de praktijk maken wij gebruik van de 6 unieke IPL handstukken.
Het mooie van dit systeem is dat o.a. de kleinste vaatjes kunnen worden behandeld. Het systeem en de handstukken zorgen ervoor dat we heel specifiek te werk kunnen gaan. Dit maakt de behandelingen veelzijdig, met zo min mogelijk kans op bijwerkingen. Tevens kunnen wij met dit systeem ieder huidtype behandelen (I-VI)
Ook werken wij met de nieuwste Clarity 2 laser.
Intense Pulsed Light (IPL)
IPL staat voor Intense Pulsed Light. IPL houdt in dat zeer intensieve lichtpulsen van verschillende golflengtes lichtpulsen geven. Deze lichtpulsen worden diffuus verspreid, net zoals bij een gloeilamp. De energie per golflengte is bij IPL lager dan bij laser, waar slechts één golflengte wordt gebruikt. Hiervoor gebruiken wij de Ellipse Nordlys.
Laser
De afkorting ‘laser’ staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Dit betekent ook wel in het Nederlands: lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling. Afhankelijk van het type laser wordt een geconcentreerde bundel van licht van één golflengte uitgezonden. Je kunt dit vergelijken met éénkleurige laserstralen die u ook weleens kunt zien in een discotheek. Hiervoor gebruiken wij de Clarity 2.
Indicaties
Verschillende indicaties worden behandeld met licht en lasertherapie. Afhankelijk van het huidtype en het doel, bepaalt de huidtherapeut tijdens het intakegesprek of licht of laser het meest geschikt is om jouw doel te bereiken. De indicaties die wij behandelen zijn:
- Overbeharing (zie ook: onze pagina over laserontharing en ontharing)
- Pigmentvlekken
- Vasculaire aandoeningen (bloedvaten)
- Beginnende huidveroudering en huidverslapping
- Ongewenste huidleasies zoals ouderdomswratten of moedervlekken
Aantal behandelingen
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hulpvraag. De huidtherapeut kan hier een inschatting van maken tijdens het intakegesprek.
Licht en lasertherapie
Tarieven en vergoedingen
Of je in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van jouw zorgverzekering en het door jou verkozen zorgpakket. IPL of Lasertherapie valt over het algemeen onder het aanvullende pakket bij de zorgverzekeraar. Let wel op: je bent zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van jouw zorgverzekeraar bij twijfel over de vergoeding. Wij kunnen je uiteraard helpen als je er niet uitkomt.
Licht en lasertherapie
Huidadvies voor licht en lasertherapie
Zongebruik
Tijdens een lasertraject is het ten alle tijden aan te raden verstandig om te gaan met de zon. Echter kan er met de Clarity2 gedurende de zomerperiode (als iemand zongebruind is) gewoon doorbehandeld worden. Dit in tegenstelling met IPL. De huidtherapeut bespreekt tijdens het intakegesprek met welke laser je behandeld zult worden en adviseert je in de voorzorgsmaatregelen.
Gebruik geen huidproducten voor de behandeling
Kom je langs voor jouw afspraak? Gebruik dan geen huidproducten zoals dagcrème of deodorant. Zorg ervoor dat de huid goed is gereinigd.
Retinol staken
Stop vijf dagen voorafgaand aan de behandeling met het gebruik van retinol. Dit kan de huid onnodig kwetsbaarder maken.
Let op voeding, stop met roken en vermijd de sauna
Voornamelijk met licht en lasertherapie tegen roodheid en vaatjes is het van belang te letten op de voeding voor- en na de behandeling. Nuttig bijvoorbeeld geen alcohol en pittig eten. Verder beïnvloedt roken het genezingsproces. Het is verstandig minimaal 2 uur voor en 2 uur na de behandeling niet te roken. Tot slot is het ook raadzaam om niet te sporten, te heet te douchen en de sauna te vermijden.