Behandelingen

Licht en lasertherapie

Lichttherapie (ook wel: Intense Pulsed Light – IPL) en lasertherapie is inzetbaar voor een groot scala aan huidaandoeningen zoals overbeharing, pigmentvlekken en vasculaire aandoeningen (bloedvaten).

Afhankelijk van het huidtype en het doel, bepaalt de huidtherapeut of licht of laser het meest geschikt is.

Licht en lasertherapie

Behandelen met het veelzijdige Ellipse Nordlys systeem

Bij Janssen Huidtherapie maken wij gebruik van het Ellipse Nordlys systeem. Dit systeem is het meest veelzijdige platform ooit gemaakt voor zowel IPL als laserbehandelingen. In de praktijk maken wij gebruik van de 6 unieke IPL handstukken en de ergonomische Nd:YAG laser. 

Het mooie van dit systeem is dat o.a. de kleinste vaatjes kunnen worden behandeld. Het systeem en de handstukken zorgen ervoor dat we heel specifiek te werk kunnen gaan. Dit maakt de behandelingen veelzijdig, met zo min mogelijk kans op bijwerkingen. Tevens kunnen wij met dit systeem ieder huidtype behandelen (I-VI)

Intense Pulsed Light (IPL)

IPL staat voor Intense Pulsed Light. IPL houdt in dat zeer intensieve lichtpulsen van verschillende golflengtes lichtpulsen geven. Deze lichtpulsen worden diffuus verspreid, net zoals bij een gloeilamp. De energie per golflengte is bij IPL lager dan bij laser, waar slechts één golflengte wordt gebruikt.

Laser

De afkorting ‘laser’ staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Dit betekent ook wel in het Nederlands: lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling. Afhankelijk van het type laser wordt een geconcentreerde bundel van licht van één golflengte uitgezonden. Je kunt dit vergelijken met éénkleurige laserstralen die u ook weleens kunt zien in een discotheek.

Indicaties

Verschillende indicaties worden behandeld met licht en lasertherapie. Afhankelijk van het huidtype en het doel, bepaalt de huidtherapeut tijdens het intakegesprek of licht of laser het meest geschikt is om jouw doel te bereiken. De indicaties die wij behandelen zijn:

Aantal behandelingen

Bij zowel lasertherapie als bij IPL moet de behandeling meerdere malen herhaald worden om een optimaal resultaat te bereiken. Voor alle behandelingen geldt: vier-tot-zes weken vóór en vier-tot-zes weken ná de behandeling de zon vermijden en niet onder de zonnebank te gaan. Kom je toch in de zon, gebruik dan veel en frequent een UV-A en UV-B sun block van factor 50 of hoger. Dit is belangrijk om complicaties als pigmentverschuivingen te voorkomen.

  Licht en lasertherapie

  Tarieven en vergoedingen

  Of je in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van jouw zorgverzekering en het door jou verkozen zorgpakket. IPL of Lasertherapie valt over het algemeen onder het aanvullende pakket bij de zorgverzekeraar. Let wel op: je bent zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van jouw zorgverzekeraar bij twijfel over de vergoeding. Wij kunnen je uiteraard helpen als je er niet uitkomt.

  Licht en lasertherapie

  Huidadvies voor licht en lasertherapie

  Vermijden zon en zonnebank

  Voor iedere IPL en laserbehandeling is het ontzettend belangrijk om zonblootstelling te vermijden. Vermijd de zon en de zonnebank gedurende 4 tot 6 weken voor en 4 tot 6 weken na de behandeling. Als de huid te veel gebruind is door de zon, kan het zijn dat de afspraak niet door kan gaan in verband met complicaties zoals pigmentverschuivingen. Tevens kan het ook de effectiviteit van de behandeling negatief beïnvloeden.

  Gebruik geen huidproducten voor de behandeling

  Kom je langs voor jouw afspraak? Gebruik dan geen huidproducten zoals dagcrème of deodorant. Zorg ervoor dat de huid goed is gereinigd.

  Retinol staken

  Stop vijf dagen voorafgaand aan de behandeling met het gebruik van retinol. Dit kan de huid onnodig kwetsbaarder maken. 

  Let op voeding, stop met roken en vermijd de sauna

  Voornamelijk met licht en lasertherapie tegen roodheid en vaatjes is het van belang te letten op de voeding voor- en na de behandeling. Nuttig bijvoorbeeld geen alcohol en pittig eten. Verder beïnvloedt roken het genezingsproces. Het is verstandig minimaal 2 uur voor en 2 uur na de behandeling niet te roken. Tot slot is het ook raadzaam om niet te sporten, te heet te douchen en de sauna te vermijden.

  Chat openen
  Goedendag
  Kunnen wij je ergens mee helpen?