Behandelingen | nieuw sinds 2022

Eczeembegeleiding

Eczeem is een chronische ontstekingsziekte van de huid en gaat in principe niet meer over. De beschermingsfunctie van de huid is in aanleg verstoord. Ook is er sprake van een overactief afweersysteem in de huid, waardoor deze snel reageert op prikkels van buitenaf. Bij eczeem is er vaak sprake van jeuk, roodheid en schilfering van de huid. Soms kan er ook sprake zijn van blaasjes en kloven, dit hangt af van de fase waar het eczeem in zit.

Huidanalyse

Wat houdt eczeembegeleiding in? 

Het is belangrijk om te weten welke factoren een rol spelen bij het verbeteren of verslechteren van eczeem. Ook het op de juiste wijze gebruiken van de voorgeschreven middelen is essentieel. Eczeem is namelijk wel goed stabiel te behandelen. Voorlichting en begeleiding hierbij zijn van groot belang.

Wij bieden deze voorlichting en begeleiding bij eczeem aan. Samen bespreken we alle ins en outs over eczeem en gaan we op zoek waar verbetering valt te behalen om het eczeem stabiel te krijgen en houden. Op deze manier ga je uiteindelijk de deur uit met alle nodige informatie over jouw eczeem, hoe je op je eczeem kunt inspelen en hoe je er in het dagelijks leven mee om kunt gaan.

Huidanalyse

Tarieven en vergoedingen

Of je in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van jouw zorgverzekering en het door jou verkozen zorgpakket. Let wel op: je bent zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van jouw zorgverzekeraar bij twijfel over de vergoeding. Wij kunnen je uiteraard helpen als je er niet uitkomt.

Chat openen
Goedendag
Kunnen wij je ergens mee helpen?