Behandelingen

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie heeft tot doel het tijdelijk minder zichtbaar maken van huidverkleuringen en huidoneffenheden.

Deze therapievorm wordt meestal ingezet als de aandoening voorkomt op delen van het lichaam die niet te “bedekken” zijn (gezicht, hals enz.). Om psychologische en/of esthetische redenen wordt dan voor camouflagetherapie gekozen.

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie consult

Camouflagetherapie bestaat uit twee verschillende consulten. In het eerste consult brengen wij jouw wensen en behoeften in kaart, en kijken wij met welke merken we gaan werken. Daarnaast testen wij wat het beste bij je huidtype past door de camouflage bij jou aan te brengen. Er zijn veel verschillende kleurnuances binnen de diverse producten. Soms is het noodzakelijk om 2 of meerdere kleuren met elkaar te mengen om tot een goed passende kleur te komen. In het tweede consult ga je zelf met de camouflagetechnieken aan de slag, zodat je thuis de camouflage ook mooi kunt aanbrengen.

Merken camouflageproducten

Wij werken onder andere met Dermacolor, Keromask en Mineralogie camouflageproducten. Ieder merk heeft weer andere eigenschappen, zoals de verschillende kleuren en de dekkingsgraad.

Indicaties camouflagetherapie

Camouflagetherapie kan voor verschillende huidtherapeutische indicaties worden ingezet, zoals: acne, acnelittekens, littekens, pigmentvlekken, vaatjes en algehele roodheid.

Camouflagetherapie

Tarieven en vergoedingen

Of je in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekering en het door jou verkozen zorgpakket. Camouflagetherapie wordt door veel verzekeringen vergoed en valt over het algemeen onder het aanvullende pakket bij de zorgverzekeraar. Let wel op: je bent zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van jouw zorgverzekeraar bij twijfel over de vergoeding. Wij kunnen je uiteraard helpen als je er niet uitkomt.

Camouflagetherapie

Voor en na foto’s

Adviezen camouflagetherapie

Blijf van de huid af

Zit na het aanbrengen van de camouflage zo min mogelijk aan de huid. Op deze manier kun je zo lang mogelijk genieten van de aangebrachte make-up.

Was je handen voor het aanbrengen

Was je handen voordat je de camouflageproducten aanbrengt, en zorg ervoor dat je nooit met jouw vingers in de camouflageproducten gaat. 

Schoonmaken materialen

Maak alle materialen na gebruik altijd goed schoon en droog. Wij raden aan om de kwasten te wassen met een milde shampoo. De kwast is pas schoon zodra deze niet meer afgeeft.

Chat openen
Goedendag
Kunnen wij je ergens mee helpen?