Behandelingen

TCA

TCA of Fenol+TCA zijn de sterkste typen peelings
die wij aanbieden. Deze peelings worden in nauwe
samenwerking met de huidtherapeut uitgevoerd, en
alleen met de juiste voor- en nazorg. Deze (combinatie
van) zuren zorgen voor celvernieuwing door de
celeiwitten zich van hun waterhulsel te ontdoen en de eiwitbruggen tussen de cellulaire structuren te
verwijderen waardoor afschilfering wordt versterkt.
Vervolgens ontstaat een nieuwe, frisse en egalere huid.
De peeling wordt als zeer gevoelig ervaren, maar geeft
effectieve resultaten op het gebied van acne (littekens),
rimpels, algehele huidverbetering en meer.

TCA

Waarom een TCA behandeling?

 

Een TCA peeling is geschikt voor de huidproblemen die in de diepere huidlagen liggen. De reguliere peelings komen dan niet diep genoeg.

Wel dient je huid in goede conditie te zijn alvorens je kunt starten met deze peeling. De huidtherapeut kan daarom adviseren eerst een aantal chemische peelings te ondergaan. 

Indicaties: 

– Vermindert tekenen van photo-aging (huidveroudering door zonschade)
– Matige tot diepe rimpels en verslapping
– Pigmentatie 
– Doffe huid met grove huidstructuur 
– Vergrote poriën, hyperkeratose, acne littekens

Frosting (witte waas) tijdens de TCA peel

Een dag na de peeling

Huidanalyse

Tarieven en vergoedingen

Of je in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van jouw zorgverzekering en het door jou verkozen zorgpakket. Let wel op: je bent zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van jouw zorgverzekeraar bij twijfel over de vergoeding. Wij kunnen je uiteraard helpen als je er niet uitkomt.

Aandachtspunten

Het is belangrijk om te weten dat u nooit een peeling moet ondergaan als u binnen twee weken iets belangrijks gepland hebt staan zoals een bruiloft. De reden hiervoor is dat de huid er niet optimaal uit ziet na een peeling, deze gaat schilferen/vervellen, oogt rood en droog. Dit zijn normale verschijnselen na een peeling, maar het is daarom af te raden om een peeling te ondergaan als u iets belangrijks gepland heeft staan.

Heeft u acne? Dan kan het zijn dat de acne verergert gedurende de 1e tot 3e. Dit komt omdat de opperhuid dunner wordt gemaakt, ontstekingen/onzuiverheden die dieper in de huid liggen kunnen nu wat beter omhoog komen waardoor acne optisch meer kan lijken. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken, dit is een veelvoorkomend en normaal verschijnsel.

Het is van belang dat u de juiste huidverzorging opbouwt voordat u aan de TCA peeling begint. De huidkwaliteit dient in orde te zijn om tot het beste resultaat van de peeling te komen. Ook na de peel dient u uw huid te verzorgen volgens de instructie die we u meegeven. Dit bij elkaar zorgt uiteindelijk voor jouw resultaat.

TCA peelings voeren we uitsluitend uit in de wintermaanden. Dit omdat contact met zonlicht voorkomen moet worden. Daarbij mag u ook absoluut niet zongebruind zijn op het moment van de behandeling. Houd hier dus rekening mee.

Frosting (witte waas) tijdens de TCA peel

Een dag na de peeling

Huidanalyse

Huidadvies voor de huidanalyse

Kom langs met een gereinigde, schone huid

Voordat de huidanalyse begint is het van belang dat je met een schone huid naar de praktijk komt. Een schone huid is een huid die gereinigd is met water en zeep/een milde reiniger. Hierna is het belangrijk dat er geen crème wordt aangebracht. Alleen reinigen is voldoende. Mocht het reinigen niet mogelijk zijn, dan reinigt de behandelend huidtherapeut de huid voorafgaand aan de analyse.

Huidproducten, hoe te gebruiken?

Zorg ervoor dat je goed bent geïnformeerd over de huidproducten en het gebruik. De behandelend huidtherapeut zal je hier meer informatie over meegeven. Mocht je van te voren vragen hebben, kun je deze opschrijven en meenemen naar jouw afspraak. Dan neemt de huidtherapeut deze met je door.

Huidbehandelingen

Mocht je in aanmerking komen voor aanvullende huidbehandelingen in jouw huidtraject, dan zal de huidtherapeut tijdens de afspraak een informed consentformulier meenemen. Hier staat aanvullende informatie in over hoe de behandeling in zijn werking gaat en waar je rekening mee dient te houden.

Chat openen
Goedendag
Kunnen wij je ergens mee helpen?